Литва не долучиться до заяви парламентів України і Польщі щодо спільної історії

Литва не долучиться до заяви парламентів України і Польщі щодо спільної історії

Укрінформ
Парламент Литви не ухвалюватиме спільно з українським і польським законодавчими органами 20 жовтня заяву щодо спільної історії у роки Другої світової війни, зокрема й щодо Волинської трагедії.

Як повідомив у середу віце-маршалок Сейму РП Ришард Терлецький, литовський Сеймас не прийматиме цю заяву, оскільки там лише нещодавно відбулися парламентські вибори і депутати ще не приступили до активної роботи, передає кореспондент Укрінформу.

“До сьогодні вирішувалася участь у цій справі (прийнятті заяви – ред.) парламенту Литви. Але є певні проблеми: там відбулися вибори, ще справно не діє парламент, аби спільно з нами прийняти заяву”,- заявив Терлецький.

У середу на спільному засіданні комісій Сейму у закордонних справах та у справах ЄС успішно проведено перше читання проекту спільної заяви українського та польського парламентів. За допущення документу до другого читання проголосували 38 депутатів, двоє було проти.

У четвер у Верховній Раді України і польському Сеймі одночасно відбудеться голосування за заяву щодо спільної історії.

Напередодні голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що у спільній заяві парламентів буде спільна оцінка історії і теперішніх дій російського імперіалізму. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-