У Берліні йшлося про місію 24/7 на Донбасі - Меркель

У Берліні йшлося про місію 24/7 на Донбасі - Меркель

Укрінформ
На зустрічі у "нормандському форматі" йшлося про введення на Донбасі місії 24/7, політичну частину в рамках імплементації мінських домовленостей та гуманітрану допомогу.

Про це Ангела Меркель повідомила за підсумками переговорів у Берліні, передає власкор Укрінформу.

"Ми говорили про зону відведення і про роль місії ОБСЄ та СММ. Ми хотіли б ввести місію, яка функціонувала б 24 години 7 днів на тиждень. І також ми обговорювали справжнє припинення вогню і відведення військ", - сказала Меркель.

Вона вказала, що перші кроки вже зроблені в цьому напрямку, але багато ще залишилося зробити. 

"Друге - політичні питання. Тут йдеться про особливий статус Донбасу і це було закладено у Мінських домовленостях. Часто кажуть, що це має бути включене у "дорожню карту". Є питання переходу влади, яким чином це має відбуватися. Існує важка переходна фаза, звісно, тут маємо досягти також компромісу", - наголосила канцлер ФРН. 

Що стосується гуманітраної допомоги,Меркель вказала на непросту ситуацію, оскільки  люди в Донецькій та Луганській областях дуже страждають і потерпають. 

"Також йшлося про доступ представникві "Червоного хреста" до заручників, які незаконно утримуються сепаратистами", - вказала Меркель.

Нагадаємо, сьогодні в Берліні відбулися переговори за участю лідерів країн "нормандської четвірки".

Під час зустрічі Україна наполягала на узгодженні так званої "дорожньої карти" із виконання Мінських домовленостей. Київ вимагав спочатку виконати безпекову частину і лише потім перейти до політичної, тоді як російська сторона наполягала передусім на політичних вимогах - тобто наданні особливого статусу Донбасу і проведенні виборів на окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-