На Донбасі з'явиться ще чотири поста ОБСЄ - Порошенко

На Донбасі з'явиться ще чотири поста ОБСЄ - Порошенко

Укрінформ
Всі учасники «нормандського формату» знову заявили про свою прихильність Мінському процесу, альтернативи якому немає.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко за підсумками переговорів на вищому рівні в Берліні, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Ніякої альтернативи (Мінськими угодами) сьогодні немає», - сказали, за словами Порошенка, всі учасники переговорів. Він нагадав, що всі Мінські домовленості – і вересня 2014, і лютого 2015 року - це «комплекс заходів», цілісний документ.

В ході берлінської зустрічі основна частина була присвячена всім складовим безпеки – режим припинення вогню, відведення військ, безперешкодний доступ СММ на всій окупованій території, у тому числі в місцях відведення техніки і неконтрольованих поки що ділянках українсько-російського кордону.

Порошенко запевнив, що сторони домовилися, що ніхто не буде заважати діяльності ОБСЄ для забезпечення підготовки до майбутніх місцевих виборів, коли ситуація з безпекою дасть можливість провести такі. На додаток до 3 пунктів, де вже постійно діють моніторингові пости ОБСЄ, найближчим часом будуть додані ще 4, причому Україна наполягає, що серед них було і Дебальцеве. «Це буде значно сприяти процесу деескалації», - упевнений Президент.

За його словами, не будуть залишені спроби "впровадити збройну поліцейську місію ОБСЄ, яка буде забезпечувати безпеку і під час виборів, і в перехідний період». Порошенко дав зрозуміти, що цього разу не проти висловилася навіть Росія. Зараз Україна очікує, що відповідні пропозиції від Німеччини як головуючої в ОБСЄ будуть винесені на обговорення Організації.

Порошенко підтвердив позицію Києва про те, що вибори можуть бути проведені лише після забезпечення безпеки. Ніяких можливих термінів їх проведення він називати не став. «Зараз про дату виборів не йдеться мова», - підкреслив він, зазначивши, що нашою принциповою позицією залишається те, що «всі іноземні підрозділи повинні бути виведені до виборів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-