НАЗК нагадало партіям про дедлайн на подання звітів

НАЗК нагадало партіям про дедлайн на подання звітів

Інфографіка
Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції нагадує керівникам політичних партій про необхідність подати до 9 листопада до НАЗК звіти про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру політичних партій за ІІІ квартал 2016 року.

Про це повідомляє прес-служба Національного агентства з питань запобігання і протидії корупції.

"Національне агентство з питань запобігання корупції звертає увагу керівників політичних партій на необхідність подати до НАЗК звіти політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за ІІІ квартал 2016 року до 9 листопада звітного року включно", - йдеться у повідомленні.

У НАЗК зазначили, що відповідно до законодавства за порушення встановленого порядку або строків подання звітів політичних партій, подання завідомо недостовірних відомостей у звітах політичних партій, порушення порядку надання або отримання внесків, порушення порядку надання або отримання державного фінансування статутної діяльності політичних партій передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Зокрема, Кодексом України про адміністративні правопорушення (ст. 212-21) передбачено відповідальність у вигляді накладення штрафу від 300 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян  за порушення встановленого порядку або строків подання звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру або подання фінансового звіту, оформленого з порушенням встановлених вимог

Водночас Кримінальний кодекс України (ч.1, ст. 159-1) встановлює відповідальність за подання завідомо недостовірних відомостей у звіті партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру у вигляді штрафу від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Національне агентство з питань запобігання корупції закликало керівників політичних партій суворо дотримуватись строків та порядку подання звітів, а також порядку отримання внесків на підтримку політичних партій і оприлюднило інфографіку з більш детальною інформацією про відповідальність за порушення порядку фінансування і звітності політичних партій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-