Апеляційний суд залишив Єфремова під вартою

Апеляційний суд залишив Єфремова під вартою

Укрінформ
Апеляційний суд міста Києва відмовив у задоволенні апеляційних скарг захисників екс-регіонала Олександра Єфремова на рішення Печерського районного суду Києва від 26 вересня про продовження його арешту на два місяці до 24 листопада.

Таке рішення у вівторок оголосив головуючий в колегії суддя Іван Рибак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ухал у слідчого судді Печерського районного суду від 26 вересня про продовження строку тримання під вартою до 24 листопада відносно Єфремова залишити без змін, а апеляційні скарги захисників Лисака, Солодка, Мельникова, які діють в інстересах Єфремова без задоволення", - зачитав він резулятивну частину ухвали.

Судове засідання тривало понад 5 годин.

Перед початком розгляду скарги по суті адвокати заявили низку клопотань. Зокрема, за ініціативи адвоката Олександра Мельникова колегія суддів задовольнила клопотання і залучила до матеріалів справи відповідь голови Держприкордонслужби України на адвокатський запит щодо деталей затримання Єфремова в аеропорту "Бориспіль". Як зазначив Мельников у протоколі затримання екс-регіонала вказано, його затримала посадова особа ДПСУ, але у відповіді отриманій захистом від Держприкордонслужби наголошується, що прикордонники участі у затриманні Єфремова не приймали, відповідно, жодними деталями не володіють.

Водночас, захист клопотав про відвід двох прокурорів Кожухівського і Арсентьєва. Адвокати посилались на те, що в матеріалах справи немає документів, які засвідчували їх повноваження щодо участі в цій справі. Але суд не задовольнив це клопотання, знайшовши відповідні "документи засвідчені належним чином".

Після стадії клопотань суд перейшов до рохгляду апеляційної скарги по суті. Сторона захисту апелювала до того, що в матеріалах справи не має жодного доказу вини Єфремова, яку йому інкрімінуює державне обвинувачення.

"Підозра висунута проти мене нічим не обгрунтована. Прошу мене спростувати якщо це не так...А рішення судді Шапутько за цією підозрою про продовження мені строку тримання під вартою ще на 60 діб, з яких я вже три тижні відсидів, а загалом вже майже понад два з половиною місяці, має яку завгодно іншу основу окрім правової. Якщо я хоча би в чомусь не правий, прошу пояснити мені коли і що конкретно я порушив виходя чи з висунутої мені підозри", - сказав Єфремов.

Під час виступу прокурора Кожухівського, Єфремов і його захист постійно перебивали представника держобвинувачення. На кожен із аргументів прокурора, який посилався на покази свідків по справі у Єфремова виникало одне й те ж запитання: "А я тут при чому?".

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня Печерський районний суд міста Києва продовжив Єфремову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 24 листопада.

Нагадаємо, екс-голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов підозрюється у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч.1 ст.258-3 (Створення терористичної групи або терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-