Україна вимагає повернути їй контроль над Дебальцевим - Оліфер

Україна вимагає повернути їй контроль над Дебальцевим - Оліфер

Укрінформ
Україна наполягає на постійному моніторингу СММ ОБСЄ в місцях розведення сил і засобів, виході спостерігачів місії на непідконтрольну Україні частину українсько-російського кордону і українському контролі за Дебальцевим.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила за підсумками сьогоднішньої відеоконференції Тристоронньої контактної групи за участю представників ОРДЛО прес-секретар другого президента України, представника України в контактній групі Леоніди Кучми Дарина Оліфер. 

"Представники ОРДЛО не виконують повною мірою рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів. Зі свого боку Україна послідовно виконує взяті на себе зобов'язання і сподівається на дотримання взятих на себе зобов'язань з боку Російської Федерації і ОРДЛО. Також ми наполягаємо на постійному моніторингу СММ ОБСЄ в місцях розведення сил і засобів", - написала Оліфер. 

Вона підкреслила позицію української сторони, що блок питань з безпеки є ключем до імплементації всього комплексу Мінських угод. "Мова йде про повне припинення вогню, закриття кордону, виведення іноземних військових підрозділів і озброєнь, вихід СММ ОБСЕ на непідконтрольну Україні частину українсько-російського кордону. Ми підкреслюємо: це вкрай важливо напередодні завтрашньої зустрічі лідерів країн Нормандської четвірки в Берліні", - повідомила Оліфер.

Вона також поінформувала, що українська сторона звернула особливу увагу на положення Меморандуму від 19 вересня 2014 року, який, серед іншого, передбачає контроль України за Дебальцевим. "У тому числі цим документом передбачена зупинка підрозділів сторін на лінії зіткнення, яка склалася станом на 19 вересня 2014 року, що було порушено з боку ОРДЛО. Також представниками окремих районів Донецької і Луганської областей не виконано пункт, де чітко вказана заборона на розміщення важких озброєнь і військової техніки в районі населених пунктів Комсомольське, Кумачове, Новоазовськ, Саханка", - уточнила Оліфер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-