Порошенко назвав передумову для

Порошенко назвав передумову для "особливого статусу Донбасу"

Укрінформ
Імплементація закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" відбудеться відразу після того, як на території ОРДО та ОРЛО пройдуть чесні та вільні вибори, які будуть визнані ОБСЄ.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції в Осло з Прем'єр-міністром Норвегії Ерною Солберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей закон уже проголосований у парламенті і підписаний мною. І єдина передумова для імплементації цього закону дуже проста: вільні та чесні місцеві вибори на Донбасі, що відповідатимуть критеріям ОБСЄ, демократичним стандартам", - заявив Президент, коментуючи на прохання журналістів ситуацію навколо закону про "особливий статус Донбасу" та виконання Україною своїх зобов'язань у межах Мінських угод.

Як наголосив Порошенко, інколи це дуже складно зрозуміти російським "партнерам". "Їм не потрібно жодних додаткових кроків ні від українського парламенту, ні від українського президента. Оскільки відразу після місцевих виборів, результати яких будуть визнані незалежною місією ОБСЄ, цей закон набуде чинності", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-