Зарплати строковиків і контрактників: Рада не змогла скасувати

Зарплати строковиків і контрактників: Рада не змогла скасувати "урівнялівку"

Укрінформ
Народні депутати відправили на повторне перше читання проект постанови №5048 щодо виключення норми про урівняння грошового забезпечення військовослужбовців строкової служби та контрактників в особливий період.

За відповідне рішення проголосували 238 народних обранців, тоді як пропозицію ухвалити постанову підтримали лише 196 парламентаріїв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Проект постанови передбачає виключення положення щодо встановлення на особливий період розміру грошового забезпечення військовослужбовців строкової військової служби на рівні відповідної категорії військовослужбовців контрактної служби.

Виступаючи з трибуни ВР, голова Комітету з питань національної безпеки й оборони Сергій Пашинський нагадав, що 6 травня 2014 року парламент ухвалив постанову щодо прирівняння грошового забезпечення військовослужбовців-строковиків і контрактників, проте 24 серпня того ж року Президент підписав указ, яким заборонено залучати військовослужбовців строкової служби до бойових завдань під час Антитерористичної операції.

При цьому народний депутат підкреслив, що сьогодні в зоні АТО служать лише контрактники.

"Військовослужбовець строкової служби повністю утримується державою, йому видається певна сума для забезпечення його потреб, але прирівнювати його грошове забезпечення до контрактників не тільки нелогічно, але й несправедливо", - додав Пашинський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-