Клімкін закликав колег із ЄС продовжити санкційний тиск на Росію

Клімкін закликав колег із ЄС продовжити санкційний тиск на Росію

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін взяв участь у засіданні "Україна + Друзі України в ЄС", яке відбулося у Люксембурзі за участі комісара ЄС з питань політики сусідства Йоханнеса Хана, а також глав МЗС держав-членів ЄС.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Павло Клімкін поінформував про розвиток безпекової ситуації на Донбасі, відзначивши системне порушення Росією та підтримуваними нею бойовиками режиму припинення вогню. Міністр наголосив на необхідності затвердження так званої "дорожньої карти", яка має чітко зафіксувати послідовність кроків і гарантії виконання Мінських угод", - йдеться у повідомленні.

Глава зовнішньополітичного відомства України закликав міністрів закордонних справ ЄС до продовження санкційного тиску щодо Росії як єдиного ефективного засобу залучення цієї країни до співпраці, а також до збереження політики невизнання окупації Криму і міста Севастополь. Особлива увага повинна приділятися систематичним порушенням прав людини на півострові та необхідності посилення уваги міжнародної спільноти до цієї проблеми, наголосив Клімкін. 

Окремою темою зустрічі став процес візової лібералізації з ЄС. Клімкін відзначив важливість завершення міжінституційних процедур Євросоюзу для найскорішого запровадження безвізового режиму для українських громадян. Міністр поінформував про останні кроки, здійснені у контексті реформи системи правосуддя та боротьби з корупцією, зокрема запуск системи електронних декларацій та результати діяльності новостворених антикорупційних органів.

Міністри також обговорили питання завершення процедури ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС з урахуванням результатів квітневого референдуму у Нідерландах.

Під час візиту до Люксембурга Міністр Павло Клімкін також провів окремі зустрічі з комісаром ЄС з питань Європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоханнесом Ханом, міністром закордонних справ Нідерландів Бертом Кундерсом, міністром закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом, міністром закордонних справ Естонії Юргеном Лігі, а також головою Комітету у закордонних справах Парламенту Люксембургу Марком Ангелем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-