Убивство Мотороли вигідне керівництву Росії - СБУ

Убивство Мотороли вигідне керівництву Росії - СБУ

Укрінформ
Вбивство бойовика "ДНР" Арсена Павлова з позивним "Моторола" вигідне російському керівництву, оскільки він багато чого знав і міг про це розповісти.

Про це заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук в ефірі "112 Україна".

"Від нашої служби я хотів би сказати, що наші слідчі, звичайно, хотіли б мати Моторолу у своїх руках як свідка. Він проходить як обвинувачений у багатьох справах, де звинувачення і підозри в терористичній діяльності, у вбивстві наших громадян. Він також був живим свідком багатьох подій і міг вказати на конкретні прізвища співробітників російських спецслужб, які давали вказівки вбивати наших. Тому позиція нашої служби така, що люди повинні відповідати, в першу чергу, перед законом і опинитися на лаві підсудних", - заявив Ткачук.

Він припустив, що на окупованих територіях може проводитися "зачистка" серед бойовиків.

"У цьому випадку Павлов дійсно багато знав і міг багато чого розповісти. Це вигідно в першу чергу російському керівництву, як політичному так і спецслужбам, щоб вони не опинилися на лаві підсудних у Європейському кримінальному суді", - пояснив керівник апарату.

Нагадаємо, 16 жовтня одного з лідерів терористичної організації "ДНР" Арсена Павлова з позивним Моторола вбили в ліфті власного будинку в Донецьку. У "ДНР" заявили, що вже встановили замовників вбивства і шукають виконавця.

Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що замахом на Моторолу Київ оголосив війну "ДНР".

Радник глави МВС Зорян Шкіряк заявив, що до вбивства бойовика причетна російська ФСБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-