Президент представив нову голову Харківської ОДА Юлію Світличну

Президент представив нову голову Харківської ОДА Юлію Світличну

Онлайн
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко представив нову голову Харківської облдержадміністрації Юлію Світличну.

Представлення відбулося у Харкові під час робочої поїздки Глави держави, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Президент нагадав, що Світлична отримала нову посаду, перемігши у конкурсі відповідно до нового закону про держслужбу. 

"Це був дуже жорсткий і конкурентний конкурс і його виграла Юлія Світлична", - сказав Порошенко.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (7 фото)

Фото: Михайло Палінчак.

Він зауважив, що цей факт вносить серйозну корективу в гендерну складову кадрової політики, оскільки в колективі голів облдержадміністрацій "нарешті з'явилася фантастична жінка-професіонал". 

"Я впевнений, що позитив цього призначення полягає і в тому, що поява пані Юлії у великій політиці знаменує прихід нового покоління, яке виросло і сформувалося повністю в часи незалежності.  Всією своєю діяльністю і поведінкою вона демонструє відсутність радянських комплексів. Крім цього, вся її професійна діяльність пов'язана зі Слобожанщиною, Харківщиною, тут її шанують, поважають, а вона дуже добре знає регіон і проблеми людей", - зазначив Президент.    

Юлія Світлична народилася 6 червня 1984 року. Закінчила Харківський державний університет харчування та торгівлі за фахом  економіст–міжнародник та Національну академію державного управління при Президентові України.

У Харківській ОДА працювала з 2006 року, спочатку головним спеціалістом відділу інвестиційної політики Головного управління економіки, потім начальником відділу цінової політики Головного управління економіки (2007-2008), а згодом начальником відділу розвитку підприємництва та ринкових відносин Головного управління економіки (2008-2009).

Після закінчення Національної академії державного управління при Президентові України у 2012 - 2014 роках Світлична працювала заступником директора ТОВ «Дорніт», а з квітня по листопад 2014 року - директором Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської ОДА.

З листопада 2014 року і донині  – заступник голови Харківської облдержадміністрації.

Колишній голова Харківської ОДА Ігор Райнін 29 серпня цього року був призначений керівником Адміністрації Президента на заміну Бориса Ложкіна. Юрія Світлична з цього часу виконувала обов'язки керівника ОДА. Вона перемогла у конкурсі на вакантну посаду голови Харківської облдержадміністрації, на яку, крім неї, претендували ще 9 кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-