Під посольством РФ у Києві – одразу два протести. Спалили плакат із Путіним

Під посольством РФ у Києві – одразу два протести. Спалили плакат із Путіним

Фото
Укрінформ
Біля посольства Російської Федерації в Україні пройшли дві акції – з вимогами зупинити путінську агресію в Україні та звільнити затриманих в окупованому Криму кримських татар.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, загалом у них узяли участь близько сотні активістів.

Учасники акції "Стоп Путін", яка сьогодні відбудеться також у 60 країнах світу, тримали плакати "Путін - терорист №1", "Росія, геть з України" та інші. Вони озвучили три вимоги: вивести російські війська з території України, посилити місію ОБСЄ і забезпечити її цілодобове патрулювання у зоні бойових дій, звільнити полонених. 

ФОТОГАЛЕРЕЯ (12 фото)

Фото: Павло Багмут.

"Ця акція - як закріплення того, що ухвалили у ПАРЄ... По всьому світу українців багато, і ми маємо боронити свою державу", - сказала учасниця акції Віра Савченко.

Наприкінці акції протестувальники спалили плакат із зображенням Путіна. 

Учасники іншої акції, які протестували проти затримання в окупованому Криму кримських татар та незаконних обшуків, тримали таблички з іменами в'язнів ФСБ. Вони розповіли історії затриманих 12 жовтня в Криму і наголосили на політичній умотивованості цих переслідувань. 

Як зазначили організатори акції, щодня миготять десятки імен і прізвищ затриманих і засуджених у Криму, але розуміння, за що їх переслідують, немає, тому вони прийшли розповісти,  що це "звичайні люди, яких серед нас безліч".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-