Президент розповів, чому нова дата Дня захисника швидко прижилася

Президент розповів, чому нова дата Дня захисника швидко прижилася

Укрінформ
День 14 жовтня, коли традиційно відзначається свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, річниця створення УПА, а вже два роки, як і День захисника України, символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у п’ятницю після церемонії складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею імені І. Богуна на Софійській площі у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Два роки тому я прийняв рішення відмовитися від хибної традиції відзначати головне військове свято нашої незалежної держави за календарем країни-агресора. І нова дата прижилася напрочуд швидко. Чому? Бо коріння її – в давньому святі Покрови, яке особливо глибоко шанувалося нашими пращурами-козаками. Коріння її – у куренях Січі та в боївках Української Повстанської Армії. 14 жовтня символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України", - наголосив він.

Президент підкреслив, що  День захисника України освятився кров’ю наших воїнів та сльозами матерів.

"Ми, українці, не дали загарбницьким планам країни-агресора реалізуватися, і не вели, і не ведемо загарбницьких воєн. Споконвіку ми не виступали ніколи у ролі агресора і ніколи не зарилися на чуже. Але і свого – не віддамо. І нам, слава Богу, є вже чим зустріти непроханих гостей. Хто з мечем до нас прийде, той від меча і загине... І від щита, яким стали для нас наші Збройні Сили", - зазначив він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-