Росія офіційно підтвердила, що

Росія офіційно підтвердила, що "прихистила" Януковича

Укрінформ
Головне управління з питань міграції МВС РФ офіційно підтвердило, що екс-президент України Віктор Янукович перебуває на території Росії на підставі наданого йому тимчасового притулку.

Як повідомляє Інтерфакс, про це заявив його адвокат Віталій Сердюк.

"На ваш запит від 4 липня 2016 року повідомляємо наступне: громадянину України Януковичу Віктору Федоровичу..., надано тимчасовий притулок на території Російської Федерації, що підтверджується свідоцтвом про надання тимчасового притулку на території Російської Федерації, серія ВП № 0107999, видано УМФС Росії по Ростовській області", - йдеться у датованій 29 вересня відповіді управління МВС РФ на запит адвоката.

За словами Сердюка, Генпрокуратура України обґрунтовувала відсутність просування у розслідуванні "справи Майдану" проти Януковича відсутністю доказів перебування його на території Росії, і цим же нібито були мотивовані відмови у проведенні його допиту, очних ставок з теперішніми вищими посадовими особами України, неможливість передачі "справи Майдану" до суду.

Він також стверджує, що 23 лютого 2016 року слідчому ГПУ було направлено клопотання про проведення допиту Януковича за місцем його фактичного перебування в Ростові-на-Дону. У відповіді прокуратури від 4 березня вказується, що інформація про місцезнаходження Януковича перевіряється, і від компетентних органів РФ не отримано офіційне підтвердження його перебування на території цієї країни.

Адвокат запевняє, що даний документ спростовує поширені раніше чутки про нібито зміну Віктором Януковичем громадянства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-