"Група друзів України в ЄС" пропонує залучити США до нормандського формату

Укрінформ
Члени неформальної організації "Група друзів України в ЄС" пропонують залучити США до нормандського формату та переговорів щодо ситуації на Донбасі.

Про це йдеться у декларації групи, яку оприлюднило видання Politico

«Для того, щоб урегулювати конфлікт у східній частині України, ми маємо залучити всіх зацікавлених гравців, у тому числі Україну, Росію, Європейський Союз і США», - йдеться у документі.

Декларацію підписали екс-генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен, екс-глава Міністерства закордонних справ і оборони Великої Британії Малкольм Ріфкінд, колишній голова Європарламенту Ханс-Герт Поттерінг, екс-глава МЗС і екс-прем'єр Польщі Влодзімєж Цімошевич, колишній глава уряду Словаччини Мікулаш Дзурінда, екс-міністр закордонних справ та глава уряду Швеції Карл Більдт і президент Естонії Тоомас Ільвес.

"Мінський процес зайшов у глухий кут, оскільки російська влада та її посіпаки продовжують порушувати режим припинення вогню і перешкоджати роботі спостерігачів ОБСЄ", - зазначають підписанти.

На їхню думку, для того щоб досягти більшої ефективності у питанні врегулювання ситуації на Донбасі, необхідно долучити до переговорного процесу всіх значущих гравців, в тому числі і США.

"Група друзів України в ЄС" підкреслює, що "поки російський уряд іде своїм шляхом", європейці мають "бути твердими, у тому числі й у питанні посилення санкцій щодо Росії".

На їхню думку, "це дозволило б Європі продемонструвати свою рішучість узгодити санкції з санкціями США".

Як повідомляв Укрінформ, ПАРЄ у середу, 12 жовтня, у Страсбурзі ухвалила резолюцію «Засоби правового захисту при порушеннях прав людини на українських територіях, які є поза контролем української влади». У ній наголошується, що так звані «ДНР» і «ЛНР» засновані, підтримуються та добре контролюються з боку РФ і не мають жодної легітимності у відповідності до українського і міжнародного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-