Розенко: Існує загроза, що е-декларації перетворяться на фейк

Розенко: Існує загроза, що е-декларації перетворяться на фейк

Укрінформ
Зміни у форму електронної декларації необхідно внести найближчим часом, інакше жодного корупціонера не можна буде притягнути до відповідальності.

Таку думку висловив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко у Фейсбуці

"Сьогодні є загроза, що через юридичні, організаційні, технічні негаразди система електронного декларування може бути перетворена на фейк. І якщо найближчим часом не будуть внесені необхідні зміни у форму декларації, жодного корупціонера не можна буде притягнути до відповідальності", - написав Розенко.

Він нагадав, що про необхідність удосконалення системи говорять сьогодні всі: і Мін’юст, і НАБУ, і громадські активісти. "Варіант декларації, оприлюднений на сайті НАЗК, не відповідає ні закону України, ні тому варіанту декларації, який був затверджений раніше НАЗК та зареєстрований Мін'юстом", - підкреслив віце-прем'єр.

За його словами, саме для того, щоб унеможливити дискредитацію системи електронного декларування, уряд дав доручення Мін’юсту, НАЗК і НАБУ спільно у найкоротші терміни доопрацювати цю систему.

"Система електронного декларування має не лише оприлюднювати всі декларації чиновників, а й надати юридичну можливість для покарання корупціонерів і тих чиновників, які свідомо подають неправильні дані про свої доходи, нерухомість тощо. І ми зробимо все для того, щоб це забезпечити", - зазначив Розенко.

Урядовець переконаний, що альтернативи електронному декларуванню немає: "Адже кожен чиновник, кожен політик повинен бути як на долоні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-