Полторак зустрівся з сенатором США Доннеллі

Полторак зустрівся з сенатором США Доннеллі

Укрінформ
США зробили неоціненний внесок у безпекову ситуацію в Україні, яка постала перед викликом гібридної війни, що її веде Росія.

Про це заявив міністр оборони України генерал армії Степан Полторак на зустрічі з сенатором США Джозефом Доннеллі, повідомляє прес-служба МОУ.

«Коли наша країна постала перед викликом та стикнулася із загрозою від сусідньої держави, США були одними із перших, хто відгукнувся та надав підтримку. Постійна підтримка Сполучених Штатів Америки як політична, так і матеріальна - неоціненний внесок у безпекову ситуацію", - зазначив Полторак. 

Він укотре наголосив, що Україна зацікавлена у мирному врегулюванні ситуації на Сході, і «наші дії спрямовані на чітке дотримання вимог Мінських домовленостей, розв’язання проблеми виключно політичним шляхом і в мирний спосіб».

У свою чергу сенатор Доннеллі запевнив, що США й надалі надаватимуть Україні всебічну підтримку, на що не вплинуть результати майбутніх виборів, адже «у США є багато людей, готових усіляко підтримувати Україну, серед них і міністр оборони США Ештон Картер».

«Ми щодня спостерігаємо, як Україна виборює свою свободу, воює з країною, що сіє тільки хаос», - сказав він.

Полторак також поінформував співрозмовника про перебіг оборонної реформи. У цьому контексті він зауважив, що днями в Україну прибуває радник стратегічного рівня генерал Джон Абізейд.

«Україна сама прагне визначати своє майбутнє. Незважаючи на амбіції сусіда-агресора, переконаний, ми маємо на це повне право, особливо враховуючи, яку дорогу ціну вже довелося заплатити за це», - наголосив міністр.

Приссутня на зустрічі Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Марі Йованович подякувала всім, хто захищає Україну, та висловила співчуття сім’ям загиблих військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-