Президент України привітав Антоніу Гутерреша

Президент України привітав Антоніу Гутерреша

Укрінформ
Президент Петро Порошенко провів телефонну бесіду з колишнім прем’єр-міністром Португалії Антоніу Гутеррешом та привітав з ухваленням Радою Безпеки рекомендації призначити його на посаду Генерального секретаря ООН на період 2017-2021 рр.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

Глава держава висловив переконання, що на посаді Генерального секретаря Антоніу Гутерреш демонструватиме принципову позицію у відстоюванні цілей та принципів Статуту ООН та зосередить свою діяльність на забезпеченні міжнародного миру та безпеки.

Петро Порошенко також подякував Антоніу Гутеррешу за його активну позицію під час перебування на посаді Верховного комісара ООН у справах біженців щодо гуманітарної кризи на Донбасі, яка спричинена російською агресією.

Антоніу Гутерреш запевнив у своїй відданості принципам та нормам Статуту ООН, а також окремо подякував Україні за надану в рамках Ради Безпеки ООН підтримку його кандидатурі на цю високу посаду.

Петро Порошенко запросив Антоніу Гутерреша здійснити візит до України за найближчої нагоди.

6 жовтня 2016 Рада Безпеки ООН схвалила резолюцію, якою рекомендувала Генеральній Асамблеї ООН призначити кандидата від Португалії А.Гутерреша на посаду Генерального секретаря ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-