Мін'юст і Меджліс разом ідуть до Євросуду зі скаргою на РФ

Мін'юст і Меджліс разом ідуть до Євросуду зі скаргою на РФ

Укрінформ
Міністерство юстиції спільно з Меджлісом подасть скаргу до Європейського суду з прав людини щодо незаконної заборони російським судом діяльності представництва кримськотатарського народу на території РФ.

Про це під час виступу в парламенті заявив міністр Павло Петренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу анонсувати, що ми подамо відповідну скаргу спільно з Меджлісом щодо так званої заборони діяльності Меджлісу на території Російської Федерації", - зазначив він.

Міністр підкреслив, що така заборона є "безпрецедентним фактом національної історії, коли на території Європи здійснюються акти геноциду проти цілого народу".

Як повідомляв Укрінформ, 29 вересня Верховний суд РФ не задовольнив апеляційну скаргу членів Меджлісу кримськотатарського народу на рішення так званого Верховного суду Криму від 26 квітня про заборону Меджлісу і визнання його екстремістською організацією. 

5 жовтня Верховна Рада схвалила Звернення до міжнародних організацій та парламентів іноземних держав щодо засудження і невизнання заборони Російською Федерацією Меджлісу кримськотатарського народу та щодо захисту корінного народу Криму міжнародним співтовариством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-