Ураган

Ураган "Метью" забрав життя вже 26 людей, наближається до США

Укрінформ
Руйнівний ураган "Метью" станом на середу спричинив загибель уже 26 людей та серйозно пошкодив місцеву інфраструктуру в Гаїті та Домініканській Республіці.

Наступна його ціль – східне узбережжя американського штату Флорида, повідомили в Національному центрі ураганів США.

"Ураган Метью рушив у середу в бік Багамських островів і східного узбережжя штату Флорида (США) після того, як лишив життя щонайменше 26 людей та пошкодив більшість будинків на півдні Гаїті", - зазначається в повідомленні Reuters.

При цьому уточнюється, що, за офіційними даними, принаймні 22 людини загинули в Гаїті, ще четверо – в Домініканській Республіці. Обидві країни розташовані на острові Еспаньйола. Напередодні з цієї місцевості було евакуйовано сотні тисяч людей.

Нинішня стихія описується як "найлютіший шторм" у Карибському басейні за останні майже десять років. Його вітри, які сягали 230 км на годину, та потужні зливи зруйнували цілі міста, знищивши також сільськогосподарську інфраструктуру, худобу й посіви. Ураган поперевертав судна, заблокував дороги та спричинив затоплення житлових районів.

У Сполучених Штатах мільйони людей південно-східного узбережжя штату Флорида були попереджені про необхідність евакуації через загрозу катастрофічних наслідків у регіоні. Люди скупили в магазинах всі предмети першої необхідності та спорожнили заправки, готуючись до удару стихії.

За даними Національного центру ураганів США, потужність "Метью" після того, як він минув острови в середу, була понижена з четвертої до третьої категорії. Швидкість вітрів впала до 195 км/год. Однак, як зазначили в Центрі, його сила на шляху до американського узбережжя може знову зрости в теплих водах океану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-