Україна та Грузія отримають безвіз лише із

Україна та Грузія отримають безвіз лише із "запобіжником" - Рада ЄС

Укрінформ
Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про початок міжінституційних переговорів із Європейським парламентом та Єврокомісією щодо скасування візових вимог для громадян Грузії. Відносно процесу запровадження безвізового режиму для України у керівній інституції ЄС графік ще не визначений.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомив офіційний співробітник Ради Євросоюзу.

"У середу Комітет постійних представників країн-членів при Раді ЄС погодив переговорну позицію щодо візової лібералізації для Грузії. Рада ЄС підтримала пропозиції Єврокомісії надати безвізові подорожі громадянам Грузії на період перебування у 90 днів", - заявили у Раді ЄС.

Водночас у керівній інституції Євросоюзу наголосили, що скасування візового режиму для Грузії можливе лише після ухвалення в ЄС нових правил щодо скасування безвізових режимів для усіх третіх країн (Україна і Грузія тут ні до чого. Це стосуватиметься також і США, а також усіх третіх країн – ред.).

"На базі отримання мандату Словацьке головування розпочне переговори із Європарламентом", - зазначив посол Словаччини  Раді ЄС Петер Яворчик.

Він наголосив, що керівна інституція має міцну позицію щодо надання Грузії безвізового режиму

Як повідомив власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі офіційний представник Ради ЄС, аналогічна позиція також стосується і України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-