Раді пропонують врятувати е-декларування від

Раді пропонують врятувати е-декларування від "компрометації"

Укрінформ
Закон «Про запобігання корупції» потребує внесення змін, аби електронне декларування не було дискредитоване або й узагалі скасоване.

Про це заявив лідер парламентської фракції БПП Ігор Гринів з трибуни Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для того, щоб е-декларування не було взагалі скасоване і скомпрометоване, нам потрібно вносити поправки, які зменшать криміногенну ситуацію в країні, поправки, які зможуть від популізму перейти до професіоналізму в боротьбі з корупцією», - сказав Гринів.

Він нагадав, що вчора відкликав свій законопроект про внесення змін до закону "Про запобігання корупції" щодо електронного декларування, який передбачав закриття інформації у деклараціях про майно чиновників. Як пояснив Гринів, таке рішення він ухвалив після розмови з Президентом, врахувавши аргумент, що дискусія з цього приводу має відбутися за участю суспільства, а не лише у парламенті.

Водночас народний депутат наголосив, що й досі залишається на тих позиціях, що така інформація має бути лише для службового користування.

Він запевнив, що необхідні поправки до закону буде внесено, щойно відбудеться дискусія у суспільстві й буде знайдено компроміс із громадськістю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-