Парубій: Парламент та міжнародна спільнота можуть підтримати введення віз із РФ

Парубій: Парламент та міжнародна спільнота можуть підтримати введення віз із РФ

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що зараз саме той час, коли реально отримати підтримку ідеї запровадження візового режиму з Російською Федерацією і серед народних депутатів, і серед міжнародної спільноти.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "ICTV", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз, мені здається, є той час, коли ми можемо отримати підтримку як у залі, так і від наших міжнародних партнерів", - прокоментував спікер перспективи введення візового режиму з Росією.

Парубій пояснив, що ідея запровадження віз із РФ не нова, але впродовж останніх кількох місяців сталися події, які можуть посприяти її реалізації. Зокрема, за його словами, серед таких подій - оприлюднення інформації про приналежність Росії БУКа, яким було збито Боїнг MH-17, бомбардування російською авіацією Алеппо й гуманітарного конвою в Сирії, а особливо - затримання російськими спецслужбами в Москві журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка.

"На сьогодні з тих багатьох ознак, і в тому числі і з міжнародних судів, стає зрозуміло, що Росія проводить політику державного тероризму. І я думаю, на тому фоні, і особливо на фоні, коли безпрецедентний був випадок і взятий у заручники український журналіст "Укрінформу" Роман Сущенко, це дає нам підстави говорити про те, що ми отримаємо не тільки підтримку суспільства, яка, я переконаний, була і залишається для цієї ідеї, але й підтримку наших європейських друзів-країн ЄС", - підкреслив Голова ВР.

Спікер зазначив, що наразі дав доручення керівникам парламентських фракцій опрацювати питання введення візового режиму з РФ, і пообіцяв, що як тільки побачить наявність необхідної кількості голосів для підтримки такого рішення, його одразу буде винесено до сесійної зали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-