Суд у справі Плотницького допитає 17 свідків викрадення Савченко

Суд у справі Плотницького допитає 17 свідків викрадення Савченко

Укрінформ
Подільський райсуд столиці в рамках заочного засудження лідера так званої "ЛНР" Ігоря Плотницького допитає 17 свідків викрадення української льотчиці Надії Савченко, а також здійснення терактів. 

Про це повідомив представник державного обвинувачення у справі Євген Дудко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заплановано допит 17 свідків викрадення Надії Савченко. Більшість із них є військовослужбовцями Збройних Сил України", - сказав він.

Прокурор також нагадав, що на попередньому засіданні суд дав дозвіл на проведення процедури спеціального судового розгляду.

Оскільки на сьогоднішнє судове засідання не з'явився адвокат Плотницького, суд продовжить розгляд справи 10 жовтня.

Нагадаємо, прокуратура м. Києва 24 березня поточного року передала до суду обвинувальний акт у справі Плотницького. Ватажку угруповання "ЛНР" інкримінують теракт і викрадення української льотчиці Надії Савченко.

Як встановило слідство, у травні 2014 р. Плотницький створив незаконне збройне формування "Зоря", бойовики якого 17 червня, виконуючи злочинний наказ ватажка, вчинили напад на військовослужбовців 24 батальйону територіальної оборони "Айдар". У ході збройного протистояння терористам вдалося захопити в полон старшого лейтенанта ЗСУ Надію Савченко і вивезти її в Луганськ, де вона тривалий час утримувалася в будівлі місцевого військкомату. Пізно ввечері 23 червня Савченко незаконно, проти її волі і зі збройним супроводом переправили через державний кордон України на територію Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-