Хакерська атака: брифінг Лисенка щодо МН17 - фейк

Хакерська атака: брифінг Лисенка щодо МН17 - фейк

Укрінформ
Невідомі зламали сайт mediarnbo.org і розповсюдили фейкову новину про начебто проведення сьогодні, 30 вересня, термінового брифінгу речника МОУ Андрія Лисенка щодо деталей катастрофи малайзійського літака Боїнг-777 рейсу МН-17 на окупованій території Донеччини.

Про це в п'ятницю Укрінформу повідомив заступник керівника ГО «Інформаційно-аналітичний центр національної безпеки України», модератор сайту mediarnbo.org  Андрій Кісельов.

«Сьогодні, 30 вересня 2016 року, сайт Громадської організації «Інформаційно-аналітичний центр національної безпеки України» - mediarnbo.org було зламано поки що невідомою групою хакерів. О 09:01 на сайті з’явилася фейкова новина про немовби проведення сьогодні, 30 вересня, термінового брифінгу речника МОУ Андрія Лисенка. Попереджуємо, що ця інформація не відповідає дійсності», - сказав він.

Кісельов зазначив, що доступу до адмінресурсу сайту mediarnbo.org у команди Центру немає від 07:30 ранку 30 вересня 2016 року.

«Просимо до окремого нашого офіційного повідомлення ВСІ новини сайту mediarnbo.org  вважати фейковими та жодним чином не реагувати на них. Провокацію із сайтом Центру вважаємо гідною оцінкою нашого скромного вкладу у війні з російським агресором за територіальну цілісність та свободу нашої держави», - підкреслив він.

Нагадаємо, 30 вересня одразу кілька українських ЗМІ повідомили про те, що Міноборони України анонсувало на 15.00 30 вересня терміновий брифінг спікера з питань АТО Андрія Лисенка.

Зокрема, у поширеній інформації зазначалося, що під час брифінгу будуть представлені дані засобів об'єктивного контролю і оприлюднені записи переговорів українського диспетчера з екіпажем малайзійського літака Боїнг-777 рейсу МН-17, збитого в небі 17 липня 2014 року «на південному сході України».

Крім цього, у фейковому повідомленні йшлося про те, що на брифінгу будуть представлені дані про дислокацію українських ЗРК ППО «Бук», які перебували в той момент у районі катастрофи, а також про витрати ними ракетного озброєння, класу «земля-повітря».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-