Покарання винних у збитті МН17: слідча група розглядає два варіанти - Мін'юст

Покарання винних у збитті МН17: слідча група розглядає два варіанти - Мін'юст

Укрінформ
Країни, які беруть участь у спільній слідчій групі із розслідування катастрофи літака рейсу МН17, продовжують опрацьовувати можливі механізми судового кримінального переслідування винних у скоєнні цього злочину.

Про це заявив у четвер у Брюсселі заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції України Сергій Петухов, відповідаючи на запитання власного кореспондента Укрінформу.

"Рішення про визначення механізму судового кримінального переслідування (винних у збитті MH17 – ред.) залежатиме від остаточних результатів кримінального розслідування. Підготовча робота триває. Проводяться технічні зустрічі з метою обговорення деталей цього механізму. Але на сьогодні позиція є такою, що треба чекати ясності у ході розслідування, від чого залежатимуть подальші шляхи", - сказав заступник міністра.

Він нагадав, що п’ять країн, які беруть учать у розслідуванні обставин цієї авіакатастрофи, проводять роботу із визначення механізму судового кримінального переслідування винних у скоєнні злочину вже більше року. Зокрема, підкреслив Петухов, торік Росія наклала вето на проект резолюції Ради Безпеки ООН щодо створення міжнародного кримінального суду для розслідування цієї справи.

Нині, за словами Петухова, сторони розглядають два варіанти: створення міжнародного трибуналу, але без рішення РБ ООН, і створення суду під національною юрисдикцією однієї із країн.

Як повідомляв Укрінформ, 28 вересня у Нідерландах спільна слідча група оголосила, що літак "Малайзійських авіаліній" рейсу MH17 був збитий 17 липня 2014 року із ЗРК "Бук", ввезеного з території Росії. Також під час розслідування виявлено докази того, що літак було збито саме ракетою типу 9М38, випущеної з російського ЗРК "Бук" тієї модифікації, якої немає в Україні. Міжнародне слідство наголосило, що пуск ракети було здійснено з території, яку не контролювали Збройні сили України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-