Луценко має намір позбавити НАБУ самостійності - нардеп

Луценко має намір позбавити НАБУ самостійності - нардеп

Укрінформ
Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції Віктор Чумак вважає вчорашню заяву Генпрокурора Юрія Луценка про те, що ГПУ сама має вирішувати, які справи передавати в НАБУ, початком ліквідації Антикорупційного бюро як самостійного органу.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Хоча я про це говорю три останні тижні, вчорашня заява Генпрокурора пройшла якось надзвичайно тихо. А реально це початок ліквідації НАБУ як самостійного та незалежного органу досудового розслідування топ-корупції", - написав Чумак.

Він зауважив, що ця ідея не нова, оскільки "непідконтрольне Генеральному прокурору процесуальне керівництво в НАБУ - це постійний страх щодо "чорного лебедя" у власному політико-бізнесовому оточенні".

Чумак також спрогнозував, яким чином це може відбуватися.

"Крок перший: предача всіх "жирних" справ щодо корупції іншим органам досудового слідства. Крок другий: створення суспільної думки щодо неефективності НАБУ і марнотратства у використанні на нього великих бюджетних коштів. Крок третій: прийняття закону про входження НАБУ як окремого департаменту в склад новоствореного ДБР з повним процесуальним контролем ГПУ", - резюмував нардеп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-