МН17: звіт підтвердив первинну заяву Керрі щодо розташування

МН17: звіт підтвердив первинну заяву Керрі щодо розташування "Буку" - Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон привітав оприлюднену доповідь Об'єднаної слідчої групи щодо збитого літака Малайзійських авіаліній MH17 та підкреслив, що вона підтвердила офіційну американську позицію, що "Бук" стріляв з території, підконтрольної бойовикам.

Про це зазначив у середу речник Державного департаменту США Джон Кірбі у своїй заяві, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Проміжні результати групи підтверджують заяву держсекретаря Керрі, зроблену в перші дні після трагедії, що MH17 був збитий ракетою земля-повітря комплексу "Бук", випущеної з підконтрольної проросійським сепаратистам території на сході України", - наголосив представник Держдепу.

У цьому зв'язку він звернув увагу на встановлений факт, що ракетна установка "Бук" була перевезена з Росії на цю територію й повернулася до Росії після того, як ракетою був уражений MH17.

"Ця заява є ще одним кроком на шляху притягнення до відповідальності осіб, винних за цю жорстоку атаку", - підкреслив Кірбі.

Він зауважив, що Сполучені Штати продовжуватимуть працювати з Об'єднаною слідчою групою в розслідуванні по МН17 та закликав інші держави допомогти покарати винних.

Як повідомляв Укрінформ, у середу нідерландські слідчі підтвердили, що ракетний комплекс "Бук", з якого було збито літак Малайзійських авіаліній МН17, був доставлений в Україну з Росії і після запуску ракети з окупованої території вивезений назад в РФ. За інформацією голландського прокурора Фреда Вестербеке, запуск був здійснений з території біля міста Первомайськ, яка на момент катастрофи перебувала під контролем бойовиків.

Як відомо, до складу міжнародної групи з розслідування катастрофи малайзійського Boeing 777 рейсу MH17 у липні 2014 року над Донбасом увійшли представники України, Нідерландів, Малайзії, Австралії та Бельгії.

Катастрофа літака Boeing-777 забрала життя 298 осіб, у тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-