Голландія має подати на Росію позов до Гааги за збитий МН17 – польський генерал

Голландія має подати на Росію позов до Гааги за збитий МН17 – польський генерал

Ексклюзив
Укрінформ
Рада Безпеки ООН має зібратися і визначити свою позицію з приводу офіційних результатів голландського слідства по збитому МН17, а Голландія повинна подати проти Росії позов до Міжнародного кримінального трибуналу в Гаазі і вимагати переслідування винних у цій трагедії.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу в РП повідомив експерт з військових питань, колишній заступник міністра національної оборони Польщі, генерал Вальдемар Скшипчак.

"Якщо офіційний рапорт підтверджує, що літак збили росіяни, то по-перше, Рада Безпеки ООН має зайняти позицію у цій справі, адже це було вбивство росіянами невинних людей. По-друге, голландці повинні подати позов до Міжнародного суду в Гаазі про переслідування винних в цьому злочині",- заявив Скшипчак.

Експерт додав: якщо росіяни блокуватимуть розгляд питання в Радбезі ООН, то це покаже, що "вони саботують цей процес, визнаючи, що є вбивцями".

"Росіяни на Раді Безпеки ООН повинні попросити пробачення у голландців й усього світу, але вони цього не зроблять. Цим вони підтвердять, що серед них є злочинці, які вбивають невинних людей",- констатував експерт.

За словами Скшипчака, нинішній голландський звіт є також ще одним приводом для продовження санкції проти Росії.

"Треба продовжити санкції проти Росії і вимагати від неї відповідальності за те, що вона зробила",- наголосив польський генерал.

Нагадаємо, в середу нідерландські слідчі підтвердили, що ракетний комплекс "Бук", з якого було збито літак Малайзійських авіаліній МН17, був доставлений з Росії і після запуску ракети з окупованої території вивезений назад в РФ. За інформацією голландського прокурора Фреда Вестербеке, запуск був здійснений з території біля міста Первомайськ, яка на момент катастрофи перебувала під контролем бойовиків. 

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня 2014 року у небі над селом Грабове Донецької області був збитий літак Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Унаслідок цієї трагедії загинули 298 людей - усі пасажири та екіпаж. За кількістю жертв ця авіакатастрофа стала найбільшою в історії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-