МН17: Слідство назвало точне місце запуску

МН17: Слідство назвало точне місце запуску "Бука"

Укрінформ
У рамках розслідування катастрофи МН17 було з'ясоване точне місце запуску зенітно-ракетної установки «Бук».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йшлося на прес-конференції з приводу попередніх результатів кримінального розслідування катастрофи рейсу MH-17 Спільної слідчої групи у Нідерландах.

"Місцем запуску була місцевість біля Первомайського. Це було поле, оточене деревами. На час запуску ця територія контролювалася російськими бійцями", - зазначив експерт.

Ці дані грунтуються на численних доказах, як з місця аварії, так і додаткових, наданих США і Європейським космічним агентством.

"Рейс МН-17 був збитий ракетою "земля-повітря" SA11 на шість кілометрів на південь від Сніжного і це не суперечить інформації про те, що запуск був здійснений біля Первомайського", - зазначають американські експерти.

За словами свідків, вони почули дуже гучний вибух та звук ракети, що запускається. Вони бачили дим, комплекс «Бук», також бачили падаючий літак, - розповів експерт.

Метеорологічний інститут Голландії вивчив фото, зроблені після запуску, і дійшов висновку, що це не туман, а димові сліди.

Як показує аналіз показань свідків і фотографій на факт співпадіння, всі дані збігаються.

Як відомо, до складу міжнародної групи з розслідування катастрофи малайзійського Boeing 777 рейсу MH-17 у липні 2014 року над Донбасом увійшли представники України, Нідерландів, Малайзії, Австралії та Бельгії.

В жовтні минулого року Рада безпеки Нідерландів оприлюднила фінальний звіт щодо катастрофи MH-17. За висновками експертів, літак Boeing-777 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" був збитий над Донецької областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 298 осіб, у тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-