Фашисти скоїли в Бабиному Яру два злочини - Президент Ізраїлю

Фашисти скоїли в Бабиному Яру два злочини - Президент Ізраїлю

Укрінформ
В Бабиному Яру було скоєно два злочини: вбивство людей і знищення пам'яті про них.

На цьому наголосив Президент Ізраїлю Реувен Рівлін під час парламентських слухань на тему "75-ті роковини трагедії Бабиного Яру: уроки історії та сучасність".

"Два злочини було скоєно в цьому жахливому Яру. Перший - вбивство і знищення. А другий злочин - приховання і знищення пам'яті. І другий - не менш завзятий, ніж перший, такий же методичний і послідовний, такий же грунтовний, як і саме масове вбивство", - сказав Рівлін.

Він додав, що, починаючи з липня 1943 року, солдати СС отримали наказ знищити всі докази вбивства в розстрільних ямах. До того часу число вбитих у Бабиному Яру вже перевищила 150 тисяч.

"Двічі намагалися стерти з лиця землі жертв Бабиного Яру - за їхнього життя і після їх смерті. Я часто запитував себе, чому нацисти так намагалися приховати сліди злочину. Можливо, вони побоювалися суду. Але сьогодні я думаю, що приховання доказів служило справі знищення. Якби нацистам вдалося знищити пам'ять, остаточне рішення дійсно стало б остаточним", - підкреслив Президент Ізраїлю.

Водночас він зазначив, що, хоч ми не зможемо повернути до життя загиблих і дізнатися всіх їх поіменно, але нам не можна бути співучасниками злочину забуття, затемнення фактів і заперечення Голокосту.

Фото: ФБ/Volodymyr Viatrovych

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-