Гройсман думає, що українці за кордоном донесуть світу масштаби конфлікту на Донбасі

Гройсман думає, що українці за кордоном донесуть світу масштаби конфлікту на Донбасі

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що саме українці за кордоном і, насамперед, Світовий конгрес українців, здатні донести цивілізованому світові масштабність конфлікту на Донбасі, який спровокувала Росія.

Про це Гройсман заявив у вівторок на зустрічі з керівництвом Світового конгресу українців у Києві, під час якої було підписано Меморандум про співробітництво, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Саме ви сьогодні відкриваєте світові очі на конфлікт, що триває на Сході України, відкриваєте очі тим, хто хоче відвернути увагу від реальних проблем, які в нас існують, від того, що насправді відбувається в Україні. Ви доносите світові, що події на Сході України не є якась локальна позиція. Ні, це глобальний світовий конфлікт, який спровокувала Росія", - наголосив Прем'єр. 

За його словами, світ повинен дивитися на той конфлікт, що триває на Донбасі, "відкритими очима", і саме закордонні українці спроможні західному світові розповісти про нього правду.

"З західним світом ви можете на одній мові говорити, що насправді відбувається в Україні. Це дуже важливий голос, який має бути почутим в цивілізованому світі, для якого демократія - це не просто звук, це цінність", - сказав Гройсман. 

Він висловив переконання, що у протистоянні з Росією Україна обов'язково здобуде перемогу, хоча ця перемога й буде непростою.

"Я глибоко вірю в те, що за нами перемога. Вона буде непростою, вона буде надзвичайно важкою, але вона буде. Ми знаємо це, бо українці цього заслуговують, вони гідні, щоб жити краще і в ліпших умовах. Це просто питання часу і важкої праці", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-