Україна та Ізраїль прискорять переговори щодо вільної торгівлі

Україна та Ізраїль прискорять переговори щодо вільної торгівлі

Укрінформ
Україна та Ізраїль домовилися прискорити переговори щодо укладення угоди про вільну торгівлю, а також лібералізувати авіасполучення між двома країнами.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час оголошення спільних заяв з Президентом Ізраїлю Реувеном Рівліним, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У ході відвертої та конструктивної розмови ми обговорили весь комплекс співпраці України та Ізраїлю по багатьох напрямках. Ми домовилися прискорити переговори по укладенню угоди про вільну торгівлю, тому що це є єдиний антикризовий захід, який є абсолютно взаємовигідним, і я впевнений у тому, що найближчим часом ми зможемо продемонструвати прогрес у цьому напрямку", - сказав Президент України.

За словами Порошенка, у рамках зустрічі були досягнуті домовленості про проведення днів української культури в Ізраїлі у грудні.

Що стосується економічної співпраці, Україна запропонувала Ізраїлю взяти активну участь у масштабній приватизації у 2016-2017 роках. "Ми почули дійсно високу зацікавленість у цьому напрямку", - додав він.

При цьому, Порошенко та Рівлін домовилися провести чергове засідання спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва, оскільки останнє таке засідання проходило ще три роки тому.

Порошенко також висловив сподівання, що обидві делегації досягнуть прогресу і щодо подальшої лібералізації і щодо авіасполучення між обома країнами.

"Домовилися також про початок практичного започаткування співпраці в науково-технічній галузі, розвитку туризму, співпраці в аграрній сфері. Особливо українців на півдні цікавить унікальний досвід ізраїльтян в зрошувальному землеробстві, і я впевнений, що це дуже швидко принесе свої плоди", - наголосив глава Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-