Рада має останній тиждень, щоб звільнити суддів, які гнобили Майдан -

Рада має останній тиждень, щоб звільнити суддів, які гнобили Майдан - "Самопоміч"

Укрінформ
Фракція "Самопоміч" пропонує Голові Верховної Ради скликати позачергове засідання і до 30 вересня звільнити суддів, які порушували присягу і приймали політично вмотивовані рішення під час Революції Гідності.

Про це йдеться у заяві фракції "Об’єднання «Самопоміч", оприлюдненому на сайті партії.

"Верховна Рада все ще може звільнити декілька десятків суддів, які порушували присягу. Зокрема, приймали політично вмотивовані рішення під час Революції Гідності. До 30 вересня парламент ще може їх звільнити. Потім їх очікуватиме нова процедура перевірки", - йдеться у документі.

У "Самопомочі" зазначають, що наполягали на тому, щоб Верховна Рада України звільнила суддів, щодо яких є подання на звільнення через порушення присяги, однак це не знайшло підтримки серед інших фракцій парламенту.

"Фракція "Об’єднання "Самопоміч" наголошує на необхідності звільнення таких суддів, підтверджує свою готовність підтримати таке рішення і звертається до Голови Верховної Ради з пропозицією скликати позачергове засідання Верховної Ради України", - наголошується в заяві.

Як повідомлялося, 30 вересня набирають чинності зміни до Конституції в частині правосуддя, згідно з якою право звільняти суддів перейде від Верховної Ради до Вищої ради правосуддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-