Порошенко: На Донбасі - більше 700 російських танків і 1250 артсистем

Порошенко: На Донбасі - більше 700 російських танків і 1250 артсистем

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю американському телеканалу CNN розповів, що на окупованих територіях Донбасу знаходяться тисячі одиниць російської військової техніки та зброї.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"В окупованих районах Донбасу перебуває більше 700 російських танків, 1250 артилерійських систем, більше 1000 БТРів та 300-т систем залпового вогню", - йдеться в повідомленні.

За словами Президента, ця величезна армія підтримується Росією, окуповує території та нападає на Україну.

Порошенко навів приклад (відповідаючи на запитання про те, що росіяни, включно з президентом РФ, часто говорять, що "їх нема у східній Україні"), коли українськими військовими в серпні 2014 року було затримано 22 російських десантників.

"Ми показали їх усьому світові. Їх батьки просили мене, як Президента, про помилування та їх повернення. Наприкінці дня, коли ми показали їхні танки, їхні посвідчення, їхню уніформу, російське керівництво заявило, що вони загубились...", - нагадав він.

Глава держави наголосив, що ці особи не просто "загубилися". Вони пройшли вглиб території України на 72 кілометри, вбивали українських солдат та мирне населення, здійснюючи наступальну операцію. Такі дії Президент назвав агресією. Порошенко також підкреслив, що ці дані підтверджені свідченнями російських військових у суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-