Савченко: галасом довкола

Савченко: галасом довкола "закону Савченко" відвертають увагу людей від рівня життя

Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко в телевізійному інтерв'ю заявила, що захищатиме свій закон щодо скорочення строку покарання з огляду на час попереднього ув'язнення до суду.

Про це вона заявила в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Закон Савченко" приймала Верховна Рада. Для того, щоб прийняти закон ВР, потрібна більшість. Це не тільки мій закон, я в ньому співавтором... Закон, проведений на покращення забезпечення прав людини, не може бути скасований... Скасувати його - це вже показати Європі, що ми не дотримуємось європейських цінностей", - заявила вона.

"Є статистика, аналітика, я її опублікую в інтернеті, де зрозуміло, що виходять з різних причин. Тобто амністія... І в інших роках, коли не було "закону Савченко", виходило набагато більше злочинців. Чому вони зайнялися "законом Савченко"? Тому що впав рівень життя людей, а це як раз-таки проблема уряду... Я проти того, щоб змінювати цей закон, я буду пояснювати, що в ньому дозволено змінити, а що не дозволено... Я буду захищати цей закон. Тому що він як аксіома, він ідеально правильний, він на захисті людини", - пояснила депутат.

26 листопада 2015 р., коли Савченко перебувала в ув'язненні в Росії, ВР прийняла закон "Про внесення зміни до Кримінального кодексу щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення в строк покарання". Закон набув чинності 24 грудня того ж року і передбачає зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-