США поклали на Росію відповідальність за загострення в Сирії

США поклали на Росію відповідальність за загострення в Сирії

Укрінформ
Росія несе відповідальність за порушення домовленості про перемир'я в Сирії та оголошення військами Асада наступу на опозицію, і якщо вона дійсно хоче довести своє прагнення до миру, вона мусить зробити відповідні кроки.

З такою заявою виступив у п'ятницю в Вашингтоні речник Білого дому Джош Ернест, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Росія несе відповідальність, і якщо ця домовленість має майбутнє, Росія повинна зробити кроки, щоб довести це", - сказав Ернест.

Напередодні держсекретар США Джон Керрі виступив з подібною заявою після засідання Міжнародної групи з підтримки Сирії в Нью-Йорку.

"Це момент істини для Росії, момент істини для режиму Асада, для опозиції і для всіх нас, хто прагне покласти край війні в Сирії і розгромити терористів", - сказав Керрі. Він підкреслив, що єдиний спосіб домогтися цього "полягає в рішенні всіх сторін, чия авіація діє в районі Алеппо, призупинити бойові операції, і не на день чи два, а на невизначений час, поки все не переконаються в серйозності їхніх намірів".

За відсутності такого масштабного кроку у США не бачать жодного сенсу в подальших заявах, обіцянках або планах, "які просто не можуть бути реалізовані".

У Вашингтоні наголошують: якщо Росія і Дамаск продемонструють свою серйозність, то США спробують схилити і опозицію до того, щоб вона дотримувалася зобов'язань щодо припинення вогню і відмежування від організації "Ан-Нусра".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-