ОБСЄ вимагає усунути перешкоди для місії при розведенні військ на Донбасі

ОБСЄ вимагає усунути перешкоди для місії при розведенні військ на Донбасі

Укрінформ
ОБСЄ закликає сторони на Донбасі негайно усунути перешкоди в Петровському і Золотому, щоб ОБСЄ мала можливість спостерігати за виконанням угоди про розведення живої сили та техніки.

На цьому наголосив на брифінгу перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Надайте нам доступ, який ми потребуємо, і розведіть ваші сили і техніку зараз", - заявив Хуг.

Він зауважив, що представники СММ ОБСЄ зможуть підтвердити виконання Рамкової угоди про відвід сил тільки у випадку, якщо сторони дозволять їм це зробити.

За словами Хуга, в той самий день, коли Рамкова угода була підписана в Мінську, патрулі СММ були позбавлені можливості вільно пересуватися в Петровському і Золотому. Він закликав сторони прибрати з доріг загороджувальні бетонні блоки в районах, де повинні відвести сили.

Військові на місцях повинні бути негайно поінформовані, що там не повинно бути обмежень у пересуванні патрулів СММ. "Якщо бетонні блоки, якщо міни не будуть прибрані, наші спостерігачі не зможуть поїхати в ці райони", - сказав Хуг.

Як повідомлялося, у Мінську була досягнута домовленість про відведення військ і озброєння на трьох ділянках - у Станиці Луганській, Золотому та Петрівському.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-