Рада відмовилася включати спецконфіскацію до порядку денного

Рада відмовилася включати спецконфіскацію до порядку денного

Укрінформ
Нардепи не підтримали пропозицію включити до порядку денного роботи парламенту цього тижня законопроект № 5142 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення стягнення в дохід держави необгрунтованих активів», який був внесений Кабінетом міністрів.

За відповідне рішення проголосували лише 207 з необхідних 226 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій поставив питання про включення зазначеного законопроекту, що передбачає так звану спецконфіскацію, за пропозицією нардепа з фракції «Народний фронт» Юрія Берези.

«Ми не можемо одразу перейти до розгляду, ми можемо лише поставити питання про включення до порядку денного, адже без того справді комітет не може почати розгляд (законопроекту - ред.)», - відповів спікер на пропозицію Берези щодо негайного початку розгляду в сесійній залі проекту закону про спецконфіскацію.

Пізніше лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак та народний депутат від фракції БПП Мустафа Найєм закликали Голову ВР поставити питання про включення до порядку денного законопроекту щодо спецконфіскації сьогодні на вечірньому засіданні. Парубій пообіцяв винести ще раз це питання на розгляд сесійної зали о 16.30.  

Як повідомляв Укрінформ, законопроект № 5142 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення стягнення в дохід держави необгрунтованих активів» був зареєстрований у парламенті 20 вересня. Суб'єктом права законодавчої ініціативи виступив уряд. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-