Тука: Через нове житло тільки для переселенців можливий соціальний вибух

Тука: Через нове житло тільки для переселенців можливий соціальний вибух

Укрінформ
Георгій Тука застерігає від будівництва житла виключно для переселенців через можливий соціальний вибух у приймаючих їх громадах.

Про це заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб заявив на прес-конференції в Укрінформі.

“Коли я ще працював головою Луганської військово-цивільної адміністрації, я запропонував за рахунок обласного бюджету побудувати дві 9-поверхівки для переселенців на засадах співфінансування з міським бюджетом. Мені навіть запропонували умовно за 2 копійки проект 9-поверхівки, який пройшов усі тендерні процедури у Міністерстві оборони для будівництва житла для військовослужбовців. Як тільки я про це заявив, наступного дня в мене в кабінеті були делегації афганців, чорнобильців, інвалідів, мами-героїні тощо, бо ні для кого не секрет, що існують величезні черги навіть серед позачерговиків. І якщо почати будувати житло виключно для переселенців, то це спричинить соціальний вибух у тих громадах, які приймають переселенців”, - сказав він.

Так, за словами Туки, 25% соціального житла треба віддавати позачерговикам, а 75% - переселенцям.

“Якщо ми розраховуємо, що реальна кількість вимушених переселенців на сьогодні за показниками міжнародних організацій становить приблизно 800 тисяч, то цю кількість абсолютно спокійно можна помножити на три, аби уявити, яку кількість житла нам треба побудувати, аби це не викликало якогось соціального протистояння і бунту у приймаючих громадах”, - наголосив заступник міністра.

За його словами, незабаром в Україні можуть запустити програму пільгового кредитування житла для переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-