Україна без спецконфіскацій втратить гроші Януковича - Гройсман

Україна без спецконфіскацій втратить гроші Януковича - Гройсман

Укрінформ
У проекті Закону про Державний бюджет України на 2017 рік зкладено 10,5 млрд гривень, які мають бути отримані від спецконфіскації.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, виступаючи в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми заклали в бюджет надходження від спецконфіскації на наступний рік - 10,5 млрд гривень", - зазначив очільник уряду. 

Він додав, що загальна сума спецконфіскації складає 40 млрд гривень.

При цьому Гройсман зауважив, що вчора уряд уже вніс до Верховної Ради нову редакцію законопроекту про спецконфіскацію, й закликав народних депутатів проголосувати за нього.

"Ці ресурси (від спецконфіскації - ред.) повинні бути витрачені на розвиток національної економіки, підтримку обороноздатності і, як наслідок, на підвищення соціальних стандартів для українців", - наголосив Прем'єр-міністр.

Гройсман висловив сподівання, що ВР ухвалить законопроект про спецконфіскацію.

"Ми розраховуємо на те, що український парламент допоможе нашій правоохоронній системі в абсолютно цивілізований спосіб повернути в Державний бюджет кошти, які були вкрадені злочинними режимами. Блокування цього процесу призведе до того, що ці кошти будуть виведені", - сказав Гройсман.

Він наголосив на тому, що 1,5 млрд доларів, здобуті злочинним шляхом колишніми високопосадовцями, мають бути повернені до Державного бюджету, а сам "бюджет має використовуватись абсолютно прозоро".

Як повідомлялося, розгляд у Верховній Раді законопроекту щодо цивільної спецконфіскації заплановано на четвер, 22 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-