Агресія Росії погіршила ситуацію з правами людини на Донбасі й у Криму – ЄС

Агресія Росії погіршила ситуацію з правами людини на Донбасі й у Криму – ЄС

Доповідь
Укрінформ
Після початку російської агресії на непідконтрольних Києву територіях на сході країни та в Криму значно погіршилася ситуація з дотриманням прав людини та демократією. Водночас на інших територіях України та у контексті діяльності влади відзначається значний прогрес у цій сфері.

Про це йдеться в оприлюдненій у вівторок доповіді Європейського Союзу про права людини і демократію у світі у 2015 році, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Конфлікт на сході України та нелегальна анексія Криму і Севастополя Російською Федерацією призвели до значного погіршення ситуації із правами людини на територіях, що не перебувають під ефективним контролем уряду", - йдеться у доповіді.

Особливо відзначається погіршення через дії Росії соціально-економічних умов життя людей, обмеження основоположних свобод, свободи слова, мирних зібрань та релігійних переконань.

"На Кримському півострові ситуація із правами людини та основоположних свобод погіршилася після нелегальної анексії з боку РФ. Особливо це стосується проукраїнських активістів, журналістів та кримськотатарської спільноти", - наголосили у ЄС.

Стосовно неокупованих територій у доповіді відзначається належне проведення місцевих виборів у 2015 році.

"У сфері свободи слова та ЗМІ було зроблено добрий прогрес у частині наближення до європейських стандартів на законодавчому рівні", - зазначили також у Євросоюзі.

Крім того, у документі позитивно відзначені зміни, внесені до Кодексу законів про працю України, ухвалення у серпні 2015 року Президентом України Національної стратегії у сфері прав людини та плану дій Кабінету Міністрів із імплементації цієї стратегії.

"Це все також було важливо у контексті забезпечення ефективної імплементації плану дій з візової лібералізації", - додали в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-