Верховна Рада не визнає вибори до Держдуми РФ

Верховна Рада не визнає вибори до Держдуми РФ

Заява
Укрінформ
Народні депутати ухвалили Заяву Верховної Ради з приводу невизнання Україною легітимності виборів до Державної Думи Федеральних Зборів РФ сьомого скликання, їх результатів та правових наслідків, та відповідно, складу, повноважень, актів та рішень Державної Думи.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 264 нардепи.

Згідно з текстом Заяви, Верховна Рада України постановляє визнати, що з огляду на незаконне проведення виборів на тимчасово окупованій території АР Крим та міста Севастополь, проведення виборів до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання є порушенням Конституції та законодавства України, основних принципів та норм міжнародного права, Статуту ООН, Гельсінського Заключного акту, Будапештського меморандуму 1994 року, Резолюції Генеральної Асамблеї ООН про територіальну цілісність України № 68/262

Верховна Рада не визнає легітимність цих виборів, їх результатів та юридичних наслідків, та відповідно, складу, повноважень, актів та рішень Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання. 

Український парламент звертається до Ради Безпеки і Генеральної Асамблеї ООН, парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій із закликом не визнавати легітимність виборів до Держдуми Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання, їх результатів та правових наслідків, та відповідно, складу, повноважень, актів та рішень Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання.

Як повідомляв Укрінформ, лідер "Народного фронту", екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на брифінгу в понеділок закликав парламент підтримати заяву Верховної Ради про невизнання легітимності Держдуми РФ та засудження проведення так званих виборів до Держдуми, а також про звернення до Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, ОБСЄ та інших міжнародних організацій з тим, щоб світ не просто засудив вибори до Державної думи РФ, але й приєднався до української позиції щодо нелегітимності цього органу, який був обраний Кремлем з порушенням усіх норм міжнародного права.

Європейський Союз не визнав легітимність виборів до Держдуми РФ, організованих Москвою на території окупованого українського Криму.

18 вересня у Росії відбулися вибори депутатів Держдуми сьомого скликання. Голосування було організовано й в анексованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-