Запорізька облрада визнала Росію агрессором, а «Л/ДНР» - терористами

Запорізька облрада визнала Росію агрессором, а «Л/ДНР» - терористами

Укрінформ
У вівторок, 20 вересня, на третьому пленарному засіданні сьомої позачергової сесії Запорізької обласної ради нарешті були прийняті рішення про визнання Росії державою-агресором, так званих "ДНР" і "ЛНР" - терористичними організаціями.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Звернення до Президента України, Кабінету міністрів та Верховної Ради "щодо встановлення справедливості та визнання добровольців АТО учасниками бойових дій" було прийнято 45 голосами "за"; один із зареєстрованих в залі депутатів не голосував.

Що ж до "Заяви депутатів Запорізької обласної ради про підтримку звернення Верховної Ради України від 27.01.2015 р. до ООН та інших міжнародних інституцій про визнання Російської Федерації державою-агресором, а так званих ДНР та ЛНР - терористичними організаціями", на його прийняття за основу і в цілому депутатам знадобилося кілька спроб. Але врешті-решт рішення було прийняте 43 голосами "за"; три депутати від "Нашого краю" утрималися.

Водночас облраді не вдалося прийняти рішення про заборону гастролі артистам, які відкрито підтримують агресію РФ, окупацію Криму та не визнають фейкові "народні республіки" Донбасу терористами. На підтримку цього питання не вистачило голосів: "за" проголосував 31 депутат з 35.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-