Канада запустила ратифікацію угоди про вільну торгівлю з Україною

Канада запустила ратифікацію угоди про вільну торгівлю з Україною

Укрінформ
Уряд Канади вніс до парламенту на ратифікацію угоду про вільну торгівлю з Україною.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у секретаріаті федерального парламенту Канади. 

Тепер депутати мають 21 сесійний день для ознайомлення з документом, після чого уряд внесе додаткові законопроекти, необхідні для імплементації угоди та приведення у відповідність законодавства. Відповідно до сесійного розкладу, це може статися наприкінці жовтня. 

Додамо, що документ було внесено до парламенту одразу у перший день осінньої сесії. 

Хоча процес ратифікації потребує певного часу, він може бути завершений уже до кінця цього року. "Ми вважаємо реалістичним повне завершення процедури ратифікації уже цього року", - розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко. 

Однак, для вступу угоди в дію та скасування передбачених у ній митних тарифів ратифікація має завершитися в обох країнах: і Україні, і Канаді. Втім, Київ ще не приступив до цього процесу.

Нагадаємо: перемовини стосовно угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою тривали кілька років і в період президентства Януковича були заморожені. Парафували її текст у 2015 році під час візиту тогочасного прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка до Канади, а підписали - в липні цього року, коли у Київ прилетів глава уряду Канади Джастін Трюдо. Угода передбачає значну лібералізацію торгівлі між країнами і взаємне поступове скасування 99% мит. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-