Україна використає для вступу до ЄС досвід Brexit - Зеркаль

Україна використає для вступу до ЄС досвід Brexit - Зеркаль

Укрінформ
Україна уважно стежитиме за тим, як Велика Британія будуватиме свої стосунки з Європейським союзом при виході з нього, аби використати його для діалогу з ЄС до вирішення питання членства нашої держави в ЄС.

Про це на засіданні "круглого столу" на тему: "Брекзіт: якою має бути стратегія України?", організованого Інститутом світової політики, заявила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, як буде розвиватися спілкування Великої Британії з Європейською комісією, як будуть розвиватися контрактні відносини між Британією та ЄС, буде дуже знаковим (для України. - Ред.), тому що існує дуже багато питань, пов'язаних з необхідністю, зокрема, ратифікації Угоди про асоціацію - чи буде завершений цей процес, як буде розвиватися взагалі асоціація з Нідерландами і ситуація з ратифікацією Угоди, чи уникнемо ми ситуації, коли знову будуть відкриті переговори щодо Угоди про асоціацію чи якоїсь іншої угоди", - сказала Зеркаль

У цьому контексті вона згадала нещодавній візит до України міністра закордонних справ Великої Британії Боріса Джонсона, який, за її словами, сказав "дуже цікаву річ".

"Це, звичайно, дуже епатажно, водночас, я думаю, що в цьому є певний сенс. Він (Джонсон.- Ред.) сказав: "Наша майбутня угода з Європейським союзом може бути для вас дуже цікавим прикладом розвитку відносин з ЄС також", - зазначила заступник міністра закордонних справ.

Вона додала, що "в цьому є певний сенс", тому що Україна дійсно має зацікавленість у розвитку економічних та інших відносин з ЄС до вирішення питання членства у євроспільноті.

Резюмуючи, Зеркаль зауважила, що та ситуація, в якій зараз опинилась Велика Британія, "з одного боку дуже непроста, а з іншого дуже цікава".

"Для нас і як для дипломатів, і як для фахівців вона є ще й прикладом і досвідом того, як можна позиціонувати себе на європейському просторі і як треба вибудовувати свої відносини в залежності від того, який є запит у суспільстві. Британія стикнулася з великим викликом, і ми будемо дивитися, як вона з цим справляється", - зазначила Зеркаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-