Правоохоронці посилили охорону посольства РФ в Києві

Правоохоронці посилили охорону посольства РФ в Києві

Укрінформ
Правоохоронці посилили охорону посольства Російської Федерації в Києві, де сьогодні проходить голосування всупереч заяві Києва про неможливість проведення виборів до Держдуми РФ на території України.

Виборча дільниця в посольстві відкрилась у неділю о 8 годині ранку за київським часом, повідомляє з місця події кореспондент Укрінформу. 

Правоохоронці посилили охорону посольства додатковими нарядами. Поруч з російською дипмісією стоять автобуси з правоохоронцями. По всьому периметру дипмісії стоять нацгвардійці. Крім того, прилеглу територію патрулює патрульна поліція Києва.

"Поки що все проходить спокійно, патрульна поліція забезпечує охорону громадського порядку, думаю, що все пройде спокійно. Ми підсилились, тому що це масовий захід. Від патрульної поліції в охороні громадського порядку задіяні піші і автопатрулі, всього близько 30 чоловік", - розповів журналістам заступник начальника патрульної поліції Києва Олег Чувілкін.

Перед входом у посольство встановили додатковий залізний паркан. Громадян Росії ніхто на вході не зустрічає. Їм доводиться, пройшовши через охорону Нацгвардії, підходити до залізних дверей в паркані, показувати паспорт на камеру, і лише після цього їм відчиняють двері.

Поки небагато людей приходить голосувати, приблизно одна людина на 20 хвилин. Люди, які проголосували, виходять з посольства небагатослівні й похмурі, більшість з журналістами спілкуються неохоче.

Громадянин Росії Леонід признався, що голосував у посольстві РФ у Києві вперше. А на питання, що він хотів би поміняти своїм голосуванням в Росії, відповів: "Мене все влаштовує в Росії".

Одна похила жінка, відмовившись представлятись, на питання, за кого вона голосувала, відповіла: "Це риторичне питання". А ще один чоловік поважного віку повідомив: "Я проголосував за те, щоб між нами був мир".

Варто зауважити, 10 вересня Президент України Петро Порошенко наказав поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів до Держдуми на території України. Київ заявив, що умовою для проведення голосування в Україні є відмова від виборів в анексованих Криму і Севастополі та виключення кримчан з федеральних списків кандидатів у депутати.

Пізніше прес-секретар українського МЗС Мар'яна Беца пояснила, що голосування "неможливе навіть у приміщеннях дипломатичних і консульських служб РФ". 

Але російська сторона мотивувала, що дипломатичні установи Росії в Україні є російською територією, і дільниці в будь-якому випадку відкриють.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман як представник вищої виконавчої влади України заявив, що правоохоронці охоронятимуть Посольство РФ 18 вересня у штатному режимі.

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня Рада прийняла постанову, в якій закликала парламенти світу не визнавати вибори в Держдуму РФ в Криму. 

У Європарламенті назвали ці вибори черговим цинічним порушенням територіальної цілісності України і наголосили, що жодним чином не визнають чотирьох депутатів, обраних за мажоритарними округами у Криму та місті Севастополі.

Керівництво України закликало міжнародне співтовариство не визнавати проведення виборів не лише на території Криму, але й загалом увесь склад нової Думи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-