Луценко застерігає: Я арештую одних, а на їхні місця прийдуть інші

Луценко застерігає: Я арештую одних, а на їхні місця прийдуть інші

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко переконаний, що рахувати кількість арештованих і посаджених злочинців не найголовніше у його роботі.

Про це він заявив під час пленарного засідання 13-ї щорічної зустрічі YES, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не думаю, що найголовніше у моїй роботі - рахувати кількість арештованих і посаджених злочинців. Це правильно, але це лише маленька частина завдання", - сказав Луценко.

За його словами, нині бюджет України розкрадений попередньою владою і не наповнюється через корупцію та олігархічні монополії.

"Тому завдання, яке я бачу стоїть перед Україною, я хотів би, щоб це було спільне завдання - не генерального прокурора, а спільне: генерального прокурора, парламенту, уряду, опозиції, коаліції, аби, коли ми виявляємо дірки, їх закривали законодавчо, щоб було неможливо красти "Нафтогаз" по тих схемах, які існують, бо інакше я буду арештовувати одних, а на їх місце прийдуть інші. Щоб неможливо було далі розкрадати бурштин, бо якщо я арештував керівника обласної прокуратури, боюсь, на його місце прийде СБУшник, або поліцейський. Це треба закрити законодавчо", - наголосив генпрокурор.

Луценко також висловив переконання, що держава не може лише карати, вона має через прокуратуру виявляти криміногенні зоні і закривати їх у цивілізований спосіб. "Це знищить олігархію", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-