Нацполіція: суди звільняють з-під варти колишніх

Нацполіція: суди звільняють з-під варти колишніх "добровольців", які катували та вбивали людей

Укрінформ
На Донеччині суди звільняють з-під варти колишніх бійців добровольчих батальйонів, які катували та вбивали людей. В поліції переконані, що це загрожує життю свідків у кримінальних справах.

Про це повідомили Укрінформу у відділі комунікації поліції Донеччини.

“На Донеччині з’явилася тенденція, яка загрожує життю жертв бандитів.  22 з 30 обвинувачуваних колишніх “добробатівців” у скоєнні тяжких злочинів суд змінив запобіжний захід на такий, що не пов'язаний з триманням під вартою”, - розповіли в поліції.

Правоохоронці зазначають, що за два роки поліція Донеччини задокументувала 7 злочинних угруповань, які, прикриваючись добровольчими підрозділами, скоювали тяжкі злочини проти мирного населення. За цими фактами проведено низку спецоперацій, ретельне досудове розслідування, зібрані беззаперечні докази, в тому числі відеозаписи - усі жертви впізнали своїх мучителів. Але, як переконують в обласній поліції, зараз величезна робота поліцейських, які працювали місяцями, аби винні не змогли уникнути відповідальності, зведена нанівець.

“Тільки за останні півтора місяці на волі опинилися організатори та члени трьох зухвалих злочинних угруповань – “Людожера”, “Барса” та банди, яка взяла у заручники пенсіонерів у прифронтовій Авдіївці”, - підкреслили в поліції області.

Як пояснив начальник ГУНП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін, є багато патріотів-добровольців, які прийшли захищати жителів Донеччини та зупинили російського окупанта. Але у ці лави потрапили люди, які очорнюють добровольчі батальйони.

“Це люди, які у складі злочинних угруповань скоювали тяжкі злочини, вбивства, викрадення людей, розбійні напади. Наразі по ним триває судовий розгляд, крапку не поставлено. Але буквально останній місяць суд Покровського району приймає рішення, і всі люди, які були затримані за загальнокримінальні злочини, були відпущені або під заставу, або на поруки того чи іншого депутата місцевої ради чи народного депутата України”, - наголосив він, додавши, що увагу до обвинувачуваних колишніх добробатівців у тяжких та особливо тяжких злочинах приділяють здебільшого політики радикального толку. Як правило, це одні й ті самі особи.

Наприклад, 26 липня “Людожера” взяв на поруки народний депутат України Юрій Тимошенко, а спільник організатора злочинної групи був відпущений під домашній арешт. 30 серпня під особисту поруку народних депутатів Юрія Тимошенка, Семена Семенченка, Андрія Денисенка та Віктора Кривенка були звільнені з-під варти “Барс” та четверо його «підлеглих». 9 вересня вийшли на волю усі четверо членів злочинної групи, яка здійснила озброєний напад на авдіївських пенсіонерів. За них поручився депутат Андрій Денисенко та депутати Дніпровської обласної ради.

В поліції області обурені рішеннями суду, бо тепер немає жодних гарантій, що небезпечні зловмисники не будуть мститися тим, хто свідчив проти них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-