Вища рада юстиції просить звільнити одіозну суддю Царевич

Вища рада юстиції просить звільнити одіозну суддю Царевич

Укрінформ
Вища рада юстиції рекомендує звільнити суддю Печерського райсуду міста Києва Оксану Царевич за порушення присяги судді.

Про це повідомляє прес-служба ВРЮ.

«Вища рада юстиції прийняла рішення внести подання Президентові України щодо звільнення Царевич Оксани Ігорівни з посади судді Печерського районного суду міста Києва за порушення присяги судді», - йдеться у повідомленні.

Після оголошення результатів таємного голосування голова ВРЮ Ігор Бенедисюк повідомив, що це рішення ухвалено більшістю голосів (13) "за", "проти" проголосувало 2 члени ВРЮ.

Як повідомлялося, дисциплінарна справа стосовно судді Царевич була відкрита ВРЮ за нерозглянутими Тимчасовою спеціальною комісією з перевірки суддів судів загальної юрисдикції заявами Ольги Лугової від 9 грудня 2014 року та прокурора Печерського району міста Києва Романа Волошина від 12 грудня 2014 року (переданими до ВРЮ у квітні цього року) і стосувалася дій судді під час розгляду справ проти активістів Майдану.

4 березня 2015 року Верховна Рада надала згоду на затримання й арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва: Оксани Царевич, Сергія Вовка та Віктора Кицюка.

У листопаді минулого року прокуратура Києва заявила про завершення досудового розслідування проти суддів Печерського районного суду Києва Кицюка та Царевич. Їх підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених частиною 2 статті 375 (винесення завідомо неправосудного рішення) Кримінального кодексу.

Згідно з даними прокуратури Києва, під час досудового розслідування встановлено, що ці судді у січні 2014 року винесли завідомо неправосудні постанови про притягнення до адміністративної відповідальності учасників руху «Автомайдан».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-